top of page

Gezond & efficient trainen - 5 TIPS

Bijgewerkt op: 20 jan. 2023

  1. Stel je de vraag: Waarvoor werkt mijn hond? Snoep, speelgoed of affectie en is dit zowel in prikkelloze als prikkelrijke omgevingen.

  2. Gebruik gezonde beloningsnoepjes, hondenbrokken zijn zeker te overwegen maar zorg er in alle gevallen voor dat je hond net voor je training niet gegeten heeft.

  3. Maak onderscheid tussen standaard (gekende/makkelijke oefeningen met weinig prikkels) & rijke beloningen (nieuwe/moeilijke oefeningen met matig of veel prikkels).

  4. Gebruik hap-slik-weg-snoepjes voor je training, die je hond lekker vindt & goed ruiken.

  5. Goed getraind? Verminder de dagelijkse hoeveelheid hondenvoeding met de de hoeveelheid beloningssnoepjes die je hebt gebruikt tijdens het trainen.


Wanneer zijn beloningsnoepjes gezond?

Eén eiwitbron, op basis van vlees, beperkte hoeveelheid koolhydraten, geen granen of gluten, geen geur- kleur- of smaakstoffen, geen suiker of zout.Waarom is het gebruik van een beloningstasje handig?

Eigenlijk zijn beloningssnoepjes in je jas- of broekzak gewoon niet leuk. Sommige snoepjes laten toch een geur of een vlek achter of soms zit er zelfs gruis in je jas- of broekzak. Daarom kiezen veel hondenbaasjes voor een beloningstasje, een echte must als je veel traint met je hond. Kies je het Trend Pet Twin Treat beloningstasje, dan heb je zelfs 2 aparte compartimenten, eentje voor de standaard beloningen en eentje voor de rijke beloningen. Kies je voor het Trend Pet Twin Treat PLUS beloningstasje, dan zit er zelfs een handdoekje aan je beloningstasje. Zo kun je even je handen schoonmaken. Beide zijn uitgerust met een verwisselbaar binnenzakje dat je kan wassen, een verstelbare heupriem en een apart vak voor telefoon, sleutels, portemonnee.


Hoe weet ik of de beloningssnoepjes kleurstoffen bevatten?

Spijtig genoeg, is in tegenstelling tot hondenvoeding de fabrikant van hondensnacks of -snoep niet verplicht om alle gebruikte ingrediënten op het etiket te zetten. De eerlijke fabrikant zal kleurstoffen en/of bewaarmiddelen gebruikt in het productieproces vermelden onder toevoegingen. Al staat het vast dat als je hondensnoepje geen natuurlijke kleur heeft (oa bruin) er kleurstoffen in zitten.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page